2011. március 22., kedd

Garminka nem indul... pánik!!!!

Úgy kezdődött, hogy reggel melóba indultam az öreg Gepidával, régi de nagyon jól használható, acélváz, meg semmi extra, van vagy 25 kiló... Reggel garminka tökéletesen mködött, fel is töltöttem róla a cuccot, meg töltöttem is a gépről.

Itt a reggeli kanyar.

Délután idultam volna hazafele, közben a töltés bőven megtörtént, ki is írta az eszköz. Dokkolóállomásról lekaptam, bekapcsoló gomb megnyom..., mondom megnyom... semmi, megnyom...semmi...ááááááááááááá pánik!!!!!!!!!!

Most mi legyen??? Haza indultam, most nem garminkával hanem az endomondo kliensel a telefonon. Itt a délutáni kör. WinMo-n egyébként nem a legtökéletesebb az alkalmazás, mert nincs benne AutoStop...de ez most más tészta...

Hazaértem, gép elő, böngészés kezdődik... mi lehet a gond. Garmin support forum: semmi, másutt nem sok minden, minimális információ...hát itt már egy kicsit gondban voltam, megnéztem a garmin Magyarországi képviseletét, akiknek van pofájuk ilyet kiírni az oldalukra:

Garanciális és garancián túli ügyintézést kizárólag a Navi-Gate Kft. kereskedelmi hálózatán keresztül értékesített készülékekre vállalunk!
Honda, BMW, Volvo, Smart, Mercedes vagy egyéb autógyártók által licenszelt (autógyártói logóval rendelkező) készülékek támogatását nem áll módunkban ellátni. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!


Felháborító!!!!!!!!

Egy olyan termékhez amelyhez nemzetközi garanciát adnak, igaz külföldön vásárolt, Magyarországon, hivatalos Garmin kereskedőnél nem vállalnak sem garanciás, sem garancián túli javítást. Röhej, szerintem megér egy levelet a Garminhoz, amilyen hangulatban vagyok meg is írom... Csak azokat a termékeket vállalják amelyek megvásárlásából pénz folyt a zsebükbe... Aztán érdekesek a kezdő javítási díjaik is: FR 305 -re ránéz a "szerelő" és nekem az már egyből 22.900HUF-ba kerül...

Ezután a kis kitérő után elkezdtem dondolkozni mi lehet a baj, víz nem érte, sérülés nincs rajta, elejtve nem volt. Mivel ez is egy kis számítógép valószínű lefagyott, csak,  hát ugye nincs rajta Reset gomb. Valamilyen gomb kombinációval ki lehet ezt váltani... na nyomás böngészni... és rövid idő múlva me is lett a megoldás:


 És minden OK most már, ezt is tudom, legközelebb nem lesz gond. Belegondoltam abba, hogy valaki ilyen gonddal beviszi készülékét a NaviGate-hez, a szerelő megcsinálja a Hard resetet, majd a tulaj fizet 22.900 FT-ot a semmiért... jó ki órabér mi?

2 megjegyzés:

  1. Ugye mennyivel jobb egy párezres kis stopper? ;-)

    De komolyra fordítva, elég kellemetlen, hogy nincs rendes magyar support.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, és ha olvastad a viszontválaszukat Monique levelére a Garmin-t sem túlzottan érdekli...

    VálaszTörlés